top of page

Podcast fra fodboldens maskinrum

Opdateret: 3. mar. 2020

Er du nysgerrig på, hvad der sker mellem kampene og de store transfers? Vil du vide mere om, hvem der arbejder med hvad i din klub? Så lyt med på min podcast, som vil dele indblik fra fodboldeverdenens hverdag.Ambitionen er at dele indsigt i de mange mekanismer, der tilsammen udgør verdens sjoveste spil.

Jeg har sandt for dyden taget mine kampe med de tapre sportsjournalister gennem 35 år i topfodbold - og ikke altid med lige stort held. Med årene har jeg accepteret den grundlæggende forskel i præmis, der må være mellem dem, der sælger dramaet, og dem, der skal producere det smukke spil. Derfor er det også med respekt og stor glæde, at jeg konstaterer et generelt meget højt og oftest sobert niveau i de danske sportsmedier. Den voksende fankultur og internettet har hånd i hånd skabt behov for at kunne følge med i klubberne og deres mest synlige aktørers færden mellem kampene. Men det kraftige mediepull og voksende tempo i dækningen må være en udfordring for selv den mest dedikerede reporter. Derfor er vi mange, der savner det dybere spadestik og tid til at vende både medaljen og hver en sten. Jeg ønsker med min nye podcast Bech Bag Bolden at dele mit indblik i strukturerne i den arbejdsplads, der har været min over mere end 3 årtier i 8 Superligaklubber. Og jeg vil henvende mig til mit store netværk af såvel højt profilerede som mindre kendte trænere, spillere, sportsledere, fans, agenter, journalister og eksperter fra kernen og kanten af fodbolden; tilsammen må vi kunne vide næsten alt, der allerede vides i sporten. Men jeg vil også nysgerrigt søge den nye viden, der konstant opstår blandt fodboldens frontrunners. Og her kommer lytterne i spil. Der vil være mulighed for at stille mig spørgsmål og komme med ønsker til emner - og jeg forpligter mig på at svare alle seriøse henvendelser.


Måske finder du inspiration til din egen hverdag

Ved at dele det indblik i de små detaljer men store procenter, der ofte ligger bag de store afgørende øjeblikke er det mit håb, at fodbolden kan blive mere spændende for flere. Og tænk en gang, hvis snakken med den fysiske træner, kostvejlederen, mentalitetstræneren, akupunktøren eller andre af eksperterne i skyggen af matchvinderen ender med at blive nyttige råd til vores hverdag udenfor den snævre inderkreds af eliteidrætsfolk. De er nemlig typisk stærkt passionerede mennesker, og der flyder inspirationen i rigt mål.Lederskab

Da jeg begyndte som træner i midten af 90´erne, var træneren mange steder næsten eneste ansatte i klubberne, og det førte en vidtspredt række af opgaver med sig fra tøjvask til banepasning. Siden har trænerjobbet udviklet sig til at være en leder for ikke kun spillertrup men også for en næsten ligeså stor stab. Derfor er jeg med årene blevet stadigt mere optaget af ledelse. Det har jeg holdt foredrag om i snart 15 år, og det vil også være et tilbagevendende fokuspunkt i mine podcasts.


Hvor og hvornår?

Det er planen, at jeg udgiver Bech Bag Bolden hver tirsdag, og man vil kunne finde den på alle de kendte podcast apps, samt på denne hjemmeside. Det er ligeledes planen at begynde i denne måned, marts 2020. Der kan dog opleves en anelse uregelmæssigheder i starten, dels pga eventuelle indkøringsvanskeligheder, dels pga uregelmæssige internetforhold under den jordomrejse, jeg stadig er på, og som man kan følge med i på Instagram. Der vil det ligeledes fremgå, når der udgives nye episoder eller kommer ny blog.257 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page